K1B - Видео

Во 2002 година Хране Z32A/YT1AD ја организираше неговата најголема експедиција на островот Baker од каде што дотогаш се немаше огласено ниту еден радиоаматер. Поучен од искуствата стекнати на претходните експедиции овојпат ништо не беше препуштено на случајот од техника до тим на прекалени радиоаматери. Експедицијата заврши со феноменален резултат - 95.127 врски беше бројка која што не беше достижна за ниту една DX-педиција претходно. Видео материјали снимени од членовите на оваа експедиција кои се поставени на интернет можете да погледнете тука:

 

CQ WW WPX RTTY - 2009 Светски Рекорд

Кратко време по пријавувањето на светски рекорд во CQ WW WPX RTTY - 2009 та година во мулти сингл категорија еден од учесниците на овој извонреден успех Драган 4О4А, направи видео презентација која можете да ја погледнете овде.

A61BK - Z33BMW

Снимен дел од радио врска помеѓу македонскиот радиоаматер од Кавадарци Кире Чејков со повикувачки знак Z33BMW и радиоаматер од Дубаи (ОАЕ) на кратки бранови.

 

Z31MM I Z31MM vo 3V8SS

Во 2008 година од 14 до 29 Мај, Зоран Милев (Z33F) и  Момчило Милошев ( Z31MM) беа на експедиција во Тунис. Главната цел беше да се учествува во два натпревари на кратки бранови (EU PSK и CQ WW WPX CW) од радио клубот со повикувачки знак 3V8SS.
Од домакинот Халим беа одлично пречекани и на располагање им беше ставен клубот со сите негови ресурси и луѓе.
Активноста на радио станица беше претежно на RTTY и PSK и се работеше на сите фреквенции освен на 160 м каде што радио клубот не поседуваше дозвола за работа.

Повеќе: Z31MM I Z31MM vo 3V8SS

Z30A - 4 Square за 7 MHz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Видео материјал снимен за време на најпознатиот светски радиоаматерски натпревар од радиоматерот Златко Андонов со повикувачки знак Z30A. Локацијата е близу Виница и е во сопственост на Звонко Стаменков - Z35W каде што е поставена одлична антена (4 Square) за 7 Мхз изработена по проект на белгискиот радиоаматер Џон Деволдере - ON4UN.

Вие сте на: Почетна Видео галерија